Meer informatie of een afspraak maken, stuur een e-mail naar

Workshop masseren

Workshop Holistisch masseren

Wil je graag leren masseren vanuit een holistische visie en je meer bewust worden van wat er in je leeft? Dan is deze workshop holistisch masseren iets voor jou.

Tijdens de workshop leer je een algehele lichaamsmassage te geven vanuit een holistische visie. Je krijgt kennis van de spieren die we behandelen en weet wanneer je wel en niet mag masseren. Er is aandacht voor handgrepen en technieken die zowel bij een klassieke als energetische manier van masseren passen. Je leert wat aanraking met jou en de ander doet. Door oefeningen word je uitgenodigd te laten zijn wat zich aandient.

We werken in kleine groepjes van 4 personen zodat er veel persoonlijke aandacht en voldoende ruimte is voor het uitwisselen van technieken en het delen van ervaringen.

Holistische visie:

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jouw gedachten, gevoelens en ervaringen hebben invloed op je systeem en uiten zich onder andere via jouw lichaam.

Je zou het lichaam als een spiegel kunnen zien, het is ‘wijs’ en zegt precies hoe het op dit moment met jou is.
De maatschappij waarin we leven is er voornamelijk op gericht dat we keuzes maken vanuit het denken. We zijn er ons nauwelijks van ‘bewust’ dat we “ook” nog een lichaam hebben. Gevoelens en signalen krijgen niet de aandacht die ze verdienen. Het lichaam kan een ingang zijn om te onderzoeken wat er speelt op verschillende niveaus.

Wijsheid zegt me dat ik niets ben. Liefde zegt me dat ik alles ben. Tussen die twee stroomt mijn leven. Nisargadatta Maharaj Alles wat je hebt kun je kwijt, alles wat je bent niet. Jan Laurijssen Er is nooit een tijd geweest waarin jij niet bestond. Mooij

Studieduur en lesgeld:

De workshop holistisch masseren bevat 4 lesdagen van 9:30 uur tot +/- 17:00 uur. De lessen worden gegeven op een donderdag verdeeld over 4 weken (aansluitend).
Er wordt meerdere malen per jaar gestart.

De kosten voor de workshop Holistisch masseren bedragen 395,00 euro.
Inbegrepen zijn: Koffie en thee – Syllabus (digitaal) – Alle benodigdheden voor het geven van een holistische massage.
De lunch neem je zelf mee.

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met me op.